طبق گزارشها، تعهد قوی اپل به حفظ حریم خصوصی کاربران، کار را برای برخی از مهندسانش سختتر کرده است، که منجر به وتو شدن ویژگیها و محدودیتهایی در عملکرد پلتفرمهایش شده است.
بر اساس بررسی عمیق جدید The Information، سازنده آیفون اطلاعات زیادی از کاربران خود جمع آوری نمی کند، و در برخی موارد، حتی مهندسان حریم خصوصی جوان نیز می توانند ویژگی های پیشنهادی را رد کنند که به عنوان کاربر برای حفظ حریم خصوصی و امنیت تلقی می شوند.
برخی از افراد آگاه به این نشریه گفتند که در مقایسه با سایر شرکتهای فناوری، عدم دسترسی اپل به دادههای کاربر به این معنی است که نمیتواند به درستی ویژگیهای ارائه شده توسط رقبای خود را تقلید کند.
این برخلاف غولهای فناوری رقیب مانند گوگل و متا است که هر دو کاملاً آزادانه دادههای مربوط به رفتار آنلاین کاربران خود را جمعآوری و تجزیه و تحلیل میکنند. برای اپل، حریم خصوصی محور اصلی مدل کسب و کار آن است و گزارش شده که برای بسیاری از کارمندان آن مایه افتخار است.
با این حال، برخی از مهندسان در بخشهای غیرحریم خصوصی نگران هستند که این موضعگیری قوی اپل باعث عقب ماندن آن از سایرین شود.
برای مثال، مهندسان Apple TV+ نمیتوانند نحوه انتقال مشتریان از یک محتوا به محتوای دیگر را تجزیه و تحلیل کنند. این بدان معناست که سرویس پخش نمیتواند ویدیوهای بیشتری را براساس اولویتهایی مانند Netflix یا Disney توصیه کند.

سایر ویژگیها به دلیل وتوی حریم خصوصی، هرگز برای مصرفکننده عرضه نشدهاند.
در سال 2019، اپل در حال کار بر روی قابلیتی بود که می توانست به کاربران اجازه دهد از سیری بخواهند برنامه ها یا سایر خدمات آنلاین را با صدای آنها خریداری کند. این تلاش متوقف شد زیرا مهندسان محصول رسانه ای اپل نتوانستند راه حلی برای رفع محدودیت هایی که سیری را از همگامسازی Apple ID کاربر به درخواست صوتی آنها باز می دارد، بیابند.
و در سال 2015، کارکنان اپل که بر روی اپلیکیشن Photos کار میکردند، ویژگیای را پیشنهاد کردند که به کاربران اجازه میداد مکانهایی را که بازدید کردهاند و تصاویر گرفتهشده در آن مناطق را به صورت زمانی فهرست کنند. این ویژگی توسط یک مهندس حریم خصوصی وتو شد و توضیح داد که چگونه این ویژگی میتواند راهی بسازد که دولتهای مستبد راحتتر بتوانند ببیند کاربر کجا بوده است.
قوانین حریم خصوصی اپل برای سایر بخشها، مانند Apple Maps، آزاردهنده بوده است. برنامه ناوبری از قبل روی محصولات اپل نصب شده است اما به اندازه برنامه های جایگزین مانند Google Maps محبوب نیست. این تا حدی به این دلیل است که اپل دادههای بسیار کمتری را به دست میآورد، مانند اینکه کاربر سفر خود را از کجا شروع کرده و در کجا به پایان میرساند.
بر اساس گزارش روز جمعه، برخی از مهندسان جوان حریم خصوصی حتی میتوانند ویژگیهای جدید پیشنهادی را بیشتر از اعضای ارشد در بخشهای دیگر اپل وتو کنند.
بدترین حالت کارکنان حریم خصوصی اپل در سالهای اخیر به اثبات رسیده است، از جمله با نظارت پیچیده و نرمافزارهای جاسوسی ساخته شده توسط شرکتهایی مانند NSO Group (که ابزارهایی را به دولتهایی میفروشد که میتوانند اطلاعات دستگاه اپل کاربررا از راه دور به دست بگیرند و به سرقت ببرند).
در برخی موارد، موضع اپل برای حفظ حریم خصوصی چالش های منحصر به فردی ایجاد کرده است. بین سالهای 2017 تا 2018، اپل در حال کار بر روی ویژگی Raise to Speak در اپل واچ بود. یکی از کارمندان سابق گفت که برخی از همکارانش این ویژگی را رد کردند زیرا داده های شتاب سنج و میکروفون را جمع آوری می کرد. آنها همچنین پیشنهاد استخدام داوطلبان برای آزمایش این ویژگی را رد کردند، زیرا به نظر می رسید که این کار از مرز حریم خصوصی عبور می کند.
با این حال، تعهد اپل به حفظ حریم خصوصی همچنان یک نقطه فروش منحصر به فرد است. و به نظر می رسد اپل توانسته است بر برخی از اثرات نسبتاً منفی در توسعه محصول غلبه کند. برای مثال، Apple TV+ پس از شروع آهسته، رشد سریعی داشته است. با وجود رقابت قابل توجه، به نظر می رسد که در حال رشد است و در سال 2022، یکی از فیلم های اصلی آن – “CODA” – برنده اسکار بهترین فیلم شد.
لینک مقاله منبع: appleinsider
نظرات کاربران